Erilaiset mailapelit joiden harrastaminen on helppo aloittaa

Erilaiset mailapelit joiden harrastaminen on helppo aloittaa

Varmasti moni meistä on kokeillut joskus jonkinlaista mailapeliä. Ajattelin nyt kertoa, mitkä ovat helpoimmat mailapelit, joiden kanssa on helppo aloittaa. Nämä suositukset sopivat sekä kokemattomille pelaajille että niille, jotka ovat kokeilleet jo monia eri lajeja. Ja kaikkihan tehdään oman kunnon mukaan!

Itselle tulee ensimmäisenä helpoista mailapeleistä mieleen sulkapallo. Sulkapallo on hyvä kunto ja terveysliikuntalaji, joka sopii kaiken tasoisille. Erilaisista tavarataloista ja urheiluvälineliikkeistä löytyy mailat ja sulat ja siihen tarvittava verkko, joka on helppo laittaa omalle takapihalle. Sitä voi pelata kaksin ja nelisin. Urheiluhalleista löytyy myös sulkapalloon soveltuvia kenttiä, jolloin hyvät sisäpelikengät kannattaa myös ostaa.

Myös tennis on harrastus mikä on helppo aloittaa, tarvitset vain mailan ja tennispalloja. Mutta niidenkään hankkiminen ei ole heti pakollista, vaan voit rauhassa kokeilla lajia ennen kuin ostat enemmän varusteita. Tennisvalmukseen voi mennä ilman omaa mailaa ja tennisvaatteita. Mailan saat lainaksi valmentajalta ja vaatteeksi sopivat ihan urheiluvaatteet. Kunhan ne ovat säänmukaiset ja tuntuvat mukavalta, saat varmasti paljon irti treenistä. Tennistä on helppo mennä pelaamaan kuntien yläpitämillä kentillä tai yksityisille tennishalleille. Tennistä voit pelata kaksin ja miksei myös nelisinkin.

Pöytätennis, jossa on sama idea kuin tenniksessä, mutta pelialustana toimiikin pöytä, joka on jaettu verkolla. Tarkoitus on löydä palloa vastustajan puoliskolle siten, että pallo pomppaa pöydänpinnasta, eikä vastustaja kykene lyömään palloa takaisin sääntöjen vaatimalla tavalla. Pöytätennis on helppo aloittaa, tarvitset mailan ja pallon. Paikkoja pöytätenniksen pelaamiseen löytyy esimerkiksi urheiluhalleista. Joskus myös puistoissa tai rannoilla on pöytiä, jotka sopivat pelaamiseen. Silloin sinun täytyy vain tuoda mukanasi mailat ja pallo, niin voit aloittaa pelaamisen. Se on erittäin hyvä tapa viettää aikaa ystävien kanssa, jos etsitte jotain uutta kokeiltavaa.

Ehkä itselleni uutena mailapelinä on padel. Padel on pelinä sekoitus muutamaa muuta mailapeliä. Padelin pelikenttä on ympyröity korkeilla seinillä, jotka voivat olla joko metallia tai lasia. Tavallisen tenniskentän tapaisesti se erotettu kahteen puoleen ja niiden välissä on verkko. Kyseessä on nelinpeli, joten tarvitset muutaman ystävän tähän harrastukseen mukaan. Sen aloittamiseen ei tarvitse paljoa kokemusta etukäteen, vaan säännöt oppii nopeasti. Tarvittavat pelivälineet; padelmaila, joita on yhteensä kolme erilaista, padelpallot, jotka muistuttavat suurimman osan tennispalloja. Näiden lisäksi voi olla hyvä, että sinulla on padelkengät mukana. Ne tekevät pelaamisesta entistäkin mukavampaa.

Mailapelejä isommalla joukolla

Mailapelejä isommalla joukolla

Jos haluat vauhdikkaampaa ja joukkuepelaamista, niin silloin kannattaa kokeilla salibandya. Salibandy on sisätiloissa pelattavaa mailapeliä, joka on saanut vaikutteita jääkiekosta, jääpallosta ja katukiekosta. Salibandy on helppo aloittaa ja joukkueeseen liittymällä saat parisen kymmentä uutta kaveria. Urheiluseurojen nettisivuilla on varmasti tietoa joukkueesta ja miten lähteä kokeilemaan salibandya. Salibandy ei ole varsinaisesti välineurheilua, mutta tietyt varusteet olisi hyvä olla esimerkiksi suojalasit suojaamaan silmiä, salibandymaila, hyvät sisäpelikengät. Tämä laji on hyvä myös niille, joilla ei ole aiempaa kokemusta joukkuelajeista. Sinun tulee vain löytää mukava ryhmä, jonka kanssa aloittaa pelaaminen. Tarkoitus kuitenkin on, että kaikilla on hauskaa.

Jos mielii joukkuepeleihin niin kannattaa kokeilla myös pesäpalloa. Varmasti on joka kylällä ja urheiluseuralla pesäpallojoukkue, johon pääsee kokeilemaan pesäpalloa. Omia varusteita ei ole pakko heti hankkia, varmasti joukkueella on ylimääräisiä räpylöitä ja mailoja ja palloja. Mutta mitä pesäpallo oikein on? Siinä kaksi joukkuetta kilpailevat toisiaan vastaan. Joukkueet ovat vuorolla sisällä ja ulkona. Sisäjoukkue pyrkii tekemään mahdollisimman monta juoksua, kun taas ulkojoukkue pyrkivät estämään sisäjoukkuetta tekemästä juoksuja. Pesäpalloa pelataan ulkona joko hiekkanurmella tai nurmikentällä.