Kuuluisat pöytätenniksen pelaajat

Kuuluisat pöytätenniksen pelaajat

Pöytätenniksen perusidea on sama kuin perinteisessä tenniksessä. Se on mailapeli, mutta pelialustana toimii pöytä, mikä on jaettu verkolla niin, että siinä on kaksi yhtä suurta puolta.

Pelin tavoitteena on lyödä palloa vastustajan kenttäpuoliskolle niin, että pallo pomppaisi pöydän pinnasta eikä vastustaja ehdi lyödä sitä takaisin toiselle kenttäpuoliskolle. Pöytätenniksestä on tullut niin suosittu ympäri maailmaa, että nykyään se on myös yksi olympialajeista. Pöytätenniksen kuuluisimpia pelaajia ovat kiinalaiset ja saksalaiset.

Kuuluisimmat nais- ja miespelaajat pöytätenniksessä

Jan Ove Waldner on Ruotsista kotoisin oleva pöytätenniksen pelaaja. Hän on yksi menestyneimpiä pelaajia kautta aikojen. 1990-luvulla hän oli erittäin suosittu Kiinassa. Hänen uransa oli yksi historian pisimpiä ja hän on voittanut esimerkiksi Ruotsin mestaruuden. Hän on voittanut olympiakultaa ja hopeaa ja siksi häntä kutsutaan eläväksi legendaksi.

Liu Guoliang, joka on kotoisin Henanista, Kiinasta, on syntynyt vuonna 1976. Hän on voittanut urallaan yhteensä 14 arvokisamitalia. Hän on voittanut niin MM-mitaleja kuin myös olympiamitaleja. Hän voitti kultaa Atlantan olympialaisissa vuonna 1996 kaksinpelistä ja nelinpelistä. Vuonna 2000 hän voitti hopeaa Sydneyn olympialaisissa nelinpelistä ja pronssia kaksinpelistä. Kultaa hän on voittanut MM-kilpailuissa kuusi kertaa.

Pöytätenniksen kuuluisimpia pelaajia eivät ole pelkästään miehet, vaan mukaan mahtuu myös naisia. Yksi heistä on Deng Yaping. Deng Yaping on myös Kiinasta kotoisin ja syntynyt Henanissa vuonna 1973. Hän on yksi parhaimpia pöytätenniksen pelaajia ja hän on voittanut neljä kultamitalia olympialaisissa. Deng on vain 149 cm pitkä ja hän on neljän olympiamitalin ohella voittanut myös yhdeksän maailmanmestaruutta. Deng voitti olympiakultaa Barcelonassa vuonna 1992 sekä Atlantassa vuonna 1996. Hän lopetti pelaamisen kun hän oli 24-vuotias. Siihen ikään mennessä hän oli voittanut enemmän kuin kukaan muu pelaaja tässä lajissa.

Kuuluisimmat nais- ja miespelaajat pöytätenniksessä

Toinen arvostettu ja kuuluisa pöytätenniksen naispelaaja on nimeltään Qiao Hong. Hän on syntynyt vuonna 1968 Kiinan Wuhanissa. Hän voitti olympialaisissa kahdesti nelinpelin kultaa. Ensin hän voitti kultaa Barcelonan olympialaisissa vuonna 1992 ja seuraavan kerran Atlantan olympialaisissa vuonna 1996. Deng Yaping oli hänen parinsa molemmilla kerroilla. Barcelonan kaksinpelistä hän sai hopeaa ja Atlantan kaksinpelistä pronssia. Qiao Hong on niin arvostettu, että hänet on valittu pöytätenniksen Hall of Fameen vuonna 2005.

Guo Yue on myös erittäin arvostettu naispelaaja. Hän on syntynyt Anshanin kaupungissa Kiinassa vuonna 1988. Hän ei ole pelkästään yksi parhaimpia naispelaajia pöytätenniksessä, vaan myös yksi kaikkien aikojen parhaimpia pelaajia sukupuoleen katsomatta. Urallaan Guo on voittanut kaksi olympiakultaa joukkuekilpailussa ja kymmenen maailmanmestaruutta. Yksi maailmanmestaruus voitto tuli naisten kaksinpelistä kun taas kolme maailmanmestaruutta tuli nelinpelistä. Hän voitti myös kaksi maailmanmestaruutta sekanelinpelistä ja neljä hän voitti joukkuekilpailusta. Maailmanrankingissa hän oli ykkönen vuonna 2008.

Eräs yksi tunnetuimpia pöytätenniksen pelaajia on myös Wang Liqin. Wang on vuonna 1978 Kiinassa syntynyt pöytätennispelaaja ja hän on voittanut pöytätenniksen maailmanmestaruuden seitsemän kertaa. Pelaamisen hän aloitti jo 6-vuotiaana. Hän on voittanut Sydneyn olympialaisissa kultaa ja Pekingissä vuonna 2008 hän voitti myös kultaa. Vuonna 2005 Wang valittiin maailman parhaimmaksi pöytätenniksen pelaajaksi.

Ma Long on Kiinassa vuonna 1988 syntynyt pöytätennispelaaja ja hän on voittanut urallaan kolme olympiakultaa. Ma Long voitti ensimmäisen kultamitalinsa joukkuekilpailussa vuonna 2012 Lontoossa. Tämän lisäksi hän on myös voittanut 12 maailmanmestaruutta. Hän voitti vuonna 2015 ensimmäisen maailmanmestaruuden, joka tapahtui kaksinpelissä. 

Parhaiten menestynyt maa pöytätenniksessä on siis Kiina. Kiinalaiset pöytätenniksen mestarit ovat tunnettuja ja kuuluisia koko maailmassa. Kiinalaiset ovat voittaneet pöytätenniksen olympiamitaleja yhteensä 53; kultaa 28 kertaa, hopeaa 17 ja pronssia 8 kertaa.